Környezetvédelemről


A Nógrádi Erdőkémia Kft. az Öko-Pannon Kht. szerződött partnere. Magyarországon Öko-Pannon Kht. látja el a kibocsátott csomagolóanyag hulladékok újrahasznosítás koordinálását. Ezzel jogosulttá vált a Nógrádi Erdőkémia Kft. az zöld pont jel ( recycling), használatára.

Az Európai Unióban a Zöld Pont a garancia arra, hogy az ezzel a jelzéssel ellátott csomagolást szelektíven gyűjtik, szétválogatják és hasznosítják, vagyis az európai uniós követelményeknek megfelelően kezelik. A rendszerhez csatlakozó vállalatok termékein feltüntetett Zöld Pont tehát azt jelzi, hogy vállalat tagja egy kizárólag a csomagolási hulladékok begyűjtésére és hasznosítására létesült rendszernek, amelynek működése megfelel az EU vonatkozó irányelveinek. Aki tehát Zöld Pont védjeggyel ellátott terméket választ, az már a vásárlás pillanatában gondoskodik környezete védelméről, a környezet terhelésének csökkenéséről.

Magyarországon a Zöld Pont védjegy kizárólagos tulajdonosa az ÖKO-Pannon Kht. Bővebben www.okopannon.hu oldalon tájékozódhat.

A Nógrádi Erdőkémia Kft. szennyezett oldószerek regenerálását is végzi. Ezzel a saját és partnerei által kibocsátott veszélyes hulladék mennyiségét nagyságrendekkel csökkenti. A visszanyert tiszta oldószerek újra használhatók, tehát költségtakarékosak és környezetkímélők.


Legyen Ön is partnerünk a KÖRNYEZETVÉDELEMBEN!