Tudásbázis

EAN 13 vonalkód
A Nógrádi Erdőkémia Kft. a kereskedelmi forgalomba kerülő termékeit vonalkóddal látja el. A termékeken az EAN 13 vonalkód található – kivéve, ha a partner más rendszerű vonalkódot igényel -, mely egyértelműen azonosítja a terméket és csomagolását. Ez a vonalkód 13 jegyből áll. Az első 3 jegye a gyártó ország azonosítója (M.o. 599) utána a gyártó cég majd a termék azonosító, az utolsó jegy egy ellenőrző szám. Bővebben www.ean.hu oldalon.
Mi a különbség a desztillált víz és az ioncserélt víz között?
A desztillált víz a víz gőzzé alakításával ill. a gőz visszahűtésével nyerhető. Az ioncserélt vízben a fordított ozmózis ( RO = Reverse Osmosis) Ozmózis akkor jön létre amikor elválasztunk két különböző koncentrációjú oldatot. Minél nagyobb az oldott anyagok koncentráció különbsége, annál nagyobb az ozmotikus nyomás. A fordított ozmózisnál az oldószer ( tiszta víz) áramlik külső nyomás hatására a féligáteresztő membránon keresztül a magasabb koncentrációjú oldatból (szennyezett víz) az alacsonyabb koncentrációjú oldat felé (tisztított víz).
Szélvédőmosó folyadékok
Olyan folyadékok, amelyek a tartalmazott alkohol mennyiségtől függően képesek télen is a gépjárművek ablakainak hatékony tisztítására. Összetételük általában: alkoholok, víz, mosó adalékok, szagosítók, színezékek.
Ioncsere
Az a művelet, mely során az ionos vegyületek (szervetlen sók) egy vagy több ionját már a célnak megfelelő ion cseréli ki ioncserélő anyagok segítségével. Például a vízben oldott Ca és Mg sókat átalakítják Na sóra, vagy teljes ioncserével (kation és anion) vízzé alakítják
Fagyálló hűtőfolyadékok
A gépkocsik és egyéb motorok hűtővizének befagyása elkerülése végett a hűtővízhez szervetlen sókat vagy szerves folyadékokat kevernek, melyek a hozzáadott mennyiség függvényében csökkentik a fagyáspontot. A legismertebb adalékanyag az etilénglikol, mely 50%-os vizes elegyet -36 C-on fagy meg. A korrózió megakadályozása céljából különböző adalékanyagokat alkalmaznak /un. Inhibitorok/
1 2     >